Codul Rutier 2021 aduce amenzi mai mari pentru parcarea neregulamentara

Fie ca esti la volanul propriei masini, fie ca folosesti o masina inchiriata, intotdeauna trebuie sa fii atent sa respecti regulile prevazute in Codul Rutier. Nefacand asta, nu numai ca risti sa primesti amenzi in cazul in care esti surprins de un echipaj al Politiei Rutiere, dar ii poti pune in pericol si pe ceilalti participanti la trafic.

Codul Rutier 2021 a adus cu sine cateva schimbari importante pentru soferi, unele sanctiuni inasprindu-se considerabil. Spre exemplu, noul Cod Rutier aferent acestui an aduce sanctiuni mai aspre pentru soferii care isi parcheaza masinile la intamplare. Stim ca problema locurilor de parcare este extrem de delicata si ca de multe ori nu gasim un loc de parcare liber, insa iti recomandam totusi sa te asiguri ca nu parchezi intr-un loc interzis.

Noile reglementari introduse in 2021 fac referire atat la masinile parcate pe drumurile publice, cat si la cele care sunt parcate pe spatiile verzi. Bineinteles, aceste masini pot fi ridicate in cazul in care sunt gasite parcate neregulamentar. Pentru a isi putea recupera masina, soferii vor fi obligati sa plateasca o amenda. In plus, acestia vor plati si taxa aferenta operatiunii de ridicare, de transport si de depozitare a automobilului.

Totusi, trebuie sa stii ca masina nu va fi ridicata in cazul in care in interiorul ei se afla o persoana. De asemenea, daca o persoana va intra in masina in timp ce aceasta este ridicata, operatiunea va fi sistata.

Multi soferi aleg sa apeleze la serviciile de rent a car din aeroport Craiova atunci cand ajung in oras, evitand astfel efectuarea unor drumuri lungi la volanul propriilor masini. Din pacate, acestia tind uneori sa neglijeze aspectul parcarii regulamentare, netinand cont de faptul ca amenda o vor plati din propriul buzunar chiar daca masina nu le apartine. Asadar, va recomandam sa acordati atentie acestui aspect chiar si atunci cand sunteti la volanul unei masini inchiriate!

Rent a car din aeroport Craiova | inchirieri auto din Craiova | CraiovaRentaCar.ro

rent a car din aeroport Craiova

Revenind la ceea ce spune Codul Rutier la acest capitol, iti mai spunem ca este interzis sa parchezi masina pe trotuar. Totusi, exista o exceptie in acest sens, parcarea fiind permisa in cazul in care exista indicatoare si marcaje care permit acest lucru. Chiar si asa insa, masina trebuie parcata la o distanta de cel putin zece metri de intersectii, statii ale mijloacelor de transport in comun sau treceri de pietoni. De asemenea, un alt aspect neglijat de multi soferi atunci cand parcheaza se refera la regula de a nu parca la o distanta mai mica de cinci metri de ferestrele locuintelor. Potrivit Codului Rutier, in cazul in care parchezi neregulamentar risti o amenda cuprinsa intre 290 si 435 de lei. La aceasta amenda se mai adauga si doua puncte de penalizare.

Site-ul CraiovaRentaCar.ro ofera servicii de inchirieri auto din Craiova la preturi corecte, fiind una dintre cele mai apreciate companii din oras. Flota de masini este noua si cuprinde modele din toate segmentele de masini, incepand de la cele mici de oras si pana la van-urile cu care pot fi transportate mai multe persoane.

Sursa foto: https://unsplash.com