Pandemia i-a facut pe soferii romani sa amane achizitia unei masini noi

Domeniul auto a suferit in 2020 in toate colturile lumii, criza provocata de pandemia de coronavirus afectand semnificativ cifrele de vanzari de pe aceasta piata. Conform datelor analizate de specialistii din cadrul EY, pandemia a determinat jumatate dintre soferii romani sa isi modifice planurile de achizitie a unei masini noi. Mai exact, jumatate dintre romani au preferat fie sa amane decizia de cumparare a unei masini noi, fie sa isi indrepte atentia in cele din urma catre un model second hand.

Daca te regasesti in situatia de a nu avea o masina la dispozitie atunci cand ai nevoie, trebuie sa stii ca exista o varianta moderna si eficienta oferita de CraiovaRentaCar.ro prin care iti poti solutiona problema. Grupul WLC Auto este raspunsul potrivit pentru toti cei care sunt in cautarea unor servicii de inchirieri auto din Craiova, flota auto fiind una complexa, cu modele din categorii diferite, incepand de la masini mici de oras si pana la SUV-uri sau chiar van-uri 8+1.

Potrivit studiului realizat de cei de la EY in Romania, 20% dintre cei afectati de actuala criza provocata de pandemia de coronavirus au ales sa amane procesul de cumparare a unei masini pentru o perioada cuprinsa intre 6 si 24 de luni. De asemenea, 15% dintre soferi au recunoscut ca isi vor cumpara o masina noua abia in momentul in care achizitia va fi absolut necesara. Totodata, alti 10% si-au indreptat atentia catre o masina noua, dar dintr-o clasa inferioara si mai ieftina. In cele din urma, 5% din soferi au preferat sa opteze pentru o masina la mana a doua.

Acelasi studiu ne mai arata ca intentia de cumparare a unei masini noi a crescut in ultima perioada printre soferii romani, nu mai putin de 60% dintre acestia recunoscand ca ar prefera ca urmatoarea masina cumparata sa fie una noua. Daca vrem sa vorbim despre principalele criterii de care tin seama soferii romani atunci cand cumpara o masina noua, studiul EY a ajuns la concluzia ca siguranta, pretul si consumul de carburant sunt cele mai importante aspecte.

Inchirieri auto din Craiova | masini de inchiriat din Craiova | CraiovaRentaCar.ro

inchirieri auto din Craiova

Si mai interesant de atat, 30% dintre cei care au participat la studiul EY au raspuns ca sunt interesati de achizitionarea unei masini electrice sau hibride. Surprinzator sau nu, masinile echipate cu sisteme de propulsie alternativa se dovedesc a fi mai populare in randul celor din segmentul de varsta 45 - 60 de ani, 41% dintre acestia gandindu-se la achizitionarea unei masini electrice sau hibride. Chiar si asa insa, masinile cu motorizari pe benzina raman cele mai populare in Romania, 35% dintre soferi declarand ca prefera o astfel de varianta.

Revenind la problema celor care se afla in cautarea unei masini de inchiriat din Craiova, procesul de rezervare a unui model este extrem de simplu. Mai intai trebuie sa alegi automobilul de care ai nevoie, apoi sa stabilesti perioada pentru care vrei sa il rezervi. Pentru a putea inchiria o masina vei avea nevoie de cartea de identitate (sau pasaport), respectiv de permisul de conducere.

Sursa foto: https://www.pexels.com